In het MBO zit het zo!

Loopbaanoriëntatie in het VMBO

Sale! Restant oplage.

De herziening binnen het MBO is een feit. In 2016 zijn de MBO-scholen gestart met de invoering van de nieuwe kwalificatiestructuur.
‘In het MBO zit het zo’ bevat alle informatie over het vernieuwde MBO, die van belang is voor uw leerlingen om een keuze te kunnen maken. Naast feitelijke kennis over het herziene MBO, bevat het boek werkbladen gericht op het kiezen van een MBO-opleiding.
Tevens is een overzicht opgenomen met alle MBO-opleidingen (nieuwe kwalificatiestructuur). De onderdelen zijn flexibel in te zetten voor LOB activiteiten binnen uw school in meerdere leerjaren.

De drie onderdelen van ‘In het MBO zit het zo’:

Onderdeel 1 – In het MBO zit het zo
Onderdeel 2 – Wie ben ik, wat kan ik, wat wil ik, hoe bereik ik dat?
Onderdeel 3 – Alle MBO-opleidingen

In onderdeel een zijn alle vernieuwingen in het MBO opgenomen en wordt antwoord gegeven op vragen als: hoe zit dat met de basis- , profiel- en keuzedelen?  Wat zijn de toelatingseisen? Hoe gaat een intakegesprek en hoe kan ik me voorbereiden? Door middel van werkbladen wordt de leerling geactiveerd om de stof te bestuderen.

In onderdeel twee onderzoekt de VMBO-leerling, door middel van werkbladen, haar/zijn talenten en interesses in relatie tot de beroepskeuze.

Onderdeel drie biedt een overzicht van alle MBO-opleidingen met een korte beschrijving, en werkbladen om te verdiepen in de opleidingen/beroepen.

124 pagina’s full colour gedrukt op A4 formaat 
€ 5,- per stuk (ex. 9 % btw en verzendkosten)